Recent Tweets

Post doc’s 2017-07-09T08:20:58+00:00

Eva Malatinkova vervoegde het labo als post doctoraal onderzoeker in november 2016. Haar doctoraatsopleiding, die ze ook in het HCRC heeft afgelegd, focuste op de karakterisatie van het HIV-1 reservoir in verschillende patiëntencohortes. Ze werkte mee aan het ontwikkelen van gevoelige technieken om de omvang van het HIV reservoir te meten (PCR-gebaseerde assays voor totaal, geïntegreerd en episomaal HIV-1 DNA) en om HIV integratie sites te identificeren in het genoom van de patiënt. Momenteel onderzoekt ze de welke mechanismen verantwoordelijk zijn voor de HIV-1 reservoir persistentie in patiënten: de klonale proliferatie van geïnfecteerde cellen en de rol van veelvoorkomende niet-HIV pathogenen. Dit onderzoek zou kunnen leiden tot betere inzichten van virale persistentie in patienten en kan helpen in het ontwikkelen van nieuwe HIV-1 genezing strategiën die zich richten op het virale reservoir.

publicaties

Eva Malatinkova
Eva MalatinkovaDr.

Magdalena Sips is een post-doctoraal onderzoeker die de HCRC vervoegde in november 2016. Ze vervolledigde haar doctoraatstraining aan de Universiteit Gent en aan het Ragon Institute van MGH, MIT en Harvard, waar ze de anti-virale functies van Natural Killer cellen en de rol van antilichamen in de verdediging tegen en controle van HIV-infecties bestudeerde. Haar werk focuste op het begrijpen van hoe potente effector immuunresponsen getarget en gerecruteerd kunnen worden in mucosa- en lymfe weefsels, in infectiesites en in weefsels met robuuste HIV replicatie, om een verhoogde immuun-gemedieerde controle van het virus te verkrijgen. In de HCRC zet ze haar zoektocht verder naar de immunologische pathways die betrokken zijn in de immuunbescherming van HIV infecties met als doel nieuwe therapeutische stoffen te identificeren die helpen een bestendige HIV controle te verkrijgen in chronisch geïnfecteerde patiënten.

publicaties

Magdalena Sips